Multicurae

Lien Seynaeve - Psychologie

  • Lien Seynaeve
  • 21/08/1985
  • 0484 46 83 83
  • lienseynaeve@multicurae.be

Je kan de golven niet stoppen, je kan wel leren surfen. – Jon Kabat-Zinn

Ik ben Lien Seynaeve en studeerde in 2008 af als Klinisch Psycholoog aan Universiteit Gent. 

Tijdens mijn opleiding Bachelor na Bachelor in de Creatieve therapie, medium dramatherapie maakte ik ook van mijn hobby mijn beroep als educatief medewerkster bij KSJ West.  Toen ik afstudeerde als dramatherapeut in 2011 kon ik als dramatherapeut aan de slag op de afdeling Eetstoornissen bij de Broeders Alexianen te Tienen en op de geïntegneerdensectie van de gevangenis van Antwerpen. 

Omdat ik toch meer impact wou hebben op de context van jongeren met moeilijkheden, ging ik aan de slag als contextbegeleider in functie van Positieve Heroriëntering. Deze visie en het gedachtengoed van Nieuwe Autoriteit veranderde mijn eigen leven en het kijken naar gezinssystemen en het ontwikkelen van verontrustende situaties bij kinderen en jongeren. 

Binnen mijn vrijwilligerswerk voor TEJO (Therapeuten voor Jongeren) voelde ik dat ik meer wou inzetten op het versterken van jongeren en hun context door middel van therapie. Daarnaast geef ik ook op zelfstandige basis groepstherapie Sociale Weerbaarheidstraining aan jongeren en jongvolwassenen. 

Sinds oktober 2018 ben ik aan de slag als eerstelijnspsychologe voor kinderen en jongeren binnen 1gezin, 1 plan Konekti Zuid-West-Vlaanderen en startte de opleiding Oplossingsgerichte Contextuele en Systemische Therapie aan Korzybski Brugge. 

Bijscholingen

2018 ProP: kortdurende interventies bij Kinderen en Jongeren 

2017 Inleiding in Oplossingsgerichte Therapie bij Korzybski Brugge 

2016 Nieuwe Autoriteit/Geweldloos verzet bij Wingerdbloei Antwerpen 

2015 Geweldloze Communicatie bij Blablabla
2014 Herstelgericht handelen en Hergo-moderator bij Ligand
2012 Positieve Heroriëntering bij Ligand 

2011 Developmental Transformations: training- en intervisiegroep in dramatherapie