Multicurae

Thelma Leemans – Logopedie

Moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen

Op mijn negen werd ik lid van de Chiro, op mijn zeventien kreeg ik dan eindelijk mijn leidingskoord. Door zelf leidster te worden ontdekte ik al snel wat ik later wilde doen, jongeren en kinderen helpen zichzelf te ontdekken en het beste in zichzelf naar boven te halen.

Als kind hield ik enorm van zingen en ging daarom op zangles. Daar leerde ik hoe ik mijn stem moest gebruiken. Toen ik achttien werd, stond ik dan voor een heel moeilijke keuze, de juiste studierichting waarin ik uitgedaagd zou worden en het beste uit mezelf zou halen. Ik dacht na over verschillende richtingen maar de keuze was snel gemaakt. De combinatie van  stem, taal en leer en het plezier die ik haal uit het helpen van jong en oud, hebben mij geleid naar de keuze ‘logopedie’.

In mijn opleiding leerde ik heel wat meer over hoe ik mijn kwaliteiten als logopediste het beste kon ontwikkelen, ook mijn interesse in het therapeutische kon groeien. Na een opleiding van bijna drie jaar mocht ik proeven van het werkleven tijdens mijn stages. Daar heb ik ervaring opgedaan in stem-, taal- leerstoornissen en stotteren. Naast deze praktijk ben ik ook een aantal uur per week te vinden in het buitengewoon onderwijs waar ik voornamelijk leestherapie geef.

Mijn doel is om een veilige omgeving te creëren waarin jong en oud op een uitdagende manier hun eigen kwaliteiten leren ontdekken en gebruiken.

Bijscholingen

– Rekenzwakke kinderen leren omgaan met de rekenwereld tot 20
– Fonologie in de praktijk – coachingstraject (4 maanden)
– Lezing: Omgaan met emoties en gedrag na NAH