Multicurae

Febe Pieters - Logopediste

‘Wat we met plezier leren vergeten we nooit’

Een studiekeuze maken was voor mij geen gemakkelijke opgave. Ik hou van wetenschappen en wou graag iets betekenen voor mensen en hun omgeving. Na lang twijfelen, informatie opzoeken en praten met docenten was ik er aan uit: ik zou voedings- en dieetkunde studeren. Om zeker te zijn van mijn keuze volgde ik toch nog eens een avond enkele logopedische therapieën mee bij Brechje. Ik zag mezelf hier ook al zitten en besliste om toch voor logopedie te gaan. De ideale studierichting met een combinatie van wetenschappen en het sociale aspect. 

Tijdens mijn stage mocht ik proeven van verschillende doelgroepen: mensen met een beperking, senioren, volwassenen en kinderen. De taal-, leer-, neurogene-, oromyofunctionele- en articulatiestoornissen kwamen het meeste aan bod tijdens mijn stageperiodes.

Als logopediste verdiep ik mij graag in de neurogene communicatiestoornissen, OMFT en mensen met een beperking. Het werken met volwassenen en senioren triggerde mij al vanaf het begin van de opleiding omwille van mijn ziekenhuisstage. Zelf ben ik 5 jaar leiding geweest van Chiro Sjaloom in Ertvelde waarbij ik ook mijn liefde voor spelletjes en kinderen/jongeren vond. De afwisseling van de verschillende doelgroepen en stoornissen is voor mij de perfecte uitdaging.

Ik kijk er naar uit om mijn kennis om te zetten in de praktijk en samen met jullie te mogen groeien. 

Bijscholingen

2021

Basiscursus OMFT, kwec
Afasietherapie van Logoclicks
 

2022

Voorleessoftware Alinea, sensotec
Mimetherapie, artevelde hogeschool 
VVL-congres
Logopedische therapieën autismevriendelijk maken, huis helder